top of page

Haptisk kommunikation

Podcast

Haptisk kommunikation - Simon, Elsa och Elin
00:00 / 00:00

Tänk om du som befinner dig här i Sverige, bara på några ögenblick skulle kunna uppleva Amazonas djungel. Tänk dig att du kan se de exotiska växterna, höra ljuden från de främmande djuren och samtidigt kunna känna bladens texturer. 

​

Framtiden är närmre än vad vi tror. Med hjälp av en teknik som kallas för "haptisk kommunikation" finns snart möjlighet att inte bara kommunicera med bild och ljud över långa geografiska avstånd, utan även med känsel. Ett tydligt exempel på detta kan illustreras med hjälp av ett Skype- eller Facetime samtal. Vid samtalet kan ni både se och höra varandra, men med hjälp av haptisk kommunikation skulle det även vara möjligt att "skicka" känsel till varandra, d.v.s. kanske något typ av material eller textur. 

 

Möjligheterna med haptisk kommunikation är många och tekniken kan påverka både individ och samhälle på ett positivt sätt. Användningsområderna är mycket breda och tekniken kan användas inom allt från webbshopping till kirurgi. Även den tekniska aspekten av ämnet är mycket intressant, och i vår podcast pratar vi bland annat om hur haptisk kommunikation faktiskt fungerar. 

​

Följ med oss i vår podcast där vi diskuterar möjligheterna med haptisk kommunikation och hur framtiden kanske kan se ut! 

Elin, Elsa och Simon

bottom of page